Український інститут книги очолила Тетяна Терен

22:10, 13.07.2017
Український інститут книги очолила Тетяна Терен

Тетяна Терен стала новою очільницею відомства, що займається українськими книгами

Тетяна Терен перемогла у конкурсі на посаду директора українського інституту книги.

Журналістака та письменниця, координатор мистецько-культурних заходів представила комісії свій план реформування інституції.

Український інститут книги вона збирається перетворити на своєрідниий майданчик для постійної комунікації всіх учасників книжкового ринку. Для цього вона планує проводити презентації, семінари, дискусійні клуби та зустрічі.

"Інститут має взяти на себе координацію та організацію участі України в головних книжкових форумах світу, а також ініціювати створення нових літературних медіа – сучасного літературного часопису, каталогів з українськими новинками тощо", - розповідають про її проект у Міністерстві культури.

Під час засідання конкурсної комісії, що визначала нового очільника інституції, було проведено співбесіду та заслухано публічні презентації проектів програм розвитку закладу з кандидатами, які були допущені до участі у другому турі конкурсного добору. Так, свої презентації представили : Аліна Акуленко, Володимир Даниленко, Олексій Кононенко, Василь Кузан, Анатолій Мураховський, Ростислав Семків, Тетяна Терен, Олег Хома, Оксана Герасимова.

Тетяна Терен - Українська журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм. Закінчила відділення журналістики Харківського національного університету ім. В. Каразіна. Працювала в літературному журналі, ведучою книжкової програми, керівником прес-офісу видавництва і редактором на телебаченні, інформує "Видавництво Старого Лева".

Вона друкувалася на сторінках видань "Україна молода", "День", "Високий замок", "Український тиждень", "Українська правда. Життя", Harper’s Bazaar. Упорядниця книги «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву» (2014).