Україна та Франція спільно екранізують історичну драму про Анну Ярославну

14:36, 03.06.2017
Україна та Франція спільно екранізують історичну драму про Анну Ярославну

Фільм про Анну Ярославну вийде у прокат 2019 року

Кінокомпанії Kinorob із України DADAFILMS із Франції знімуть фільм про Анну Ярославну, робоча назва історичної драми - "Анна Київська"  (Anna de Kiev).

Про це повідомляє сайт Film.ua.

Режисером-постановником картини виступить триразовий володар премії Сезар - Ів Анжело, а оператором - Сергій Михальчук. Зйомки байопіку заплановані на літо-осінь 2018 року на території Франції і України, а в широкий прокат "Анна Київська" вийде у 2019 році.

Сюжет фільму заснований на історичному романі французької письменниці Жаклін Доксуа "Анна Київська, королева Франції". Це історія про київську княжну Анну - доньку Ярослава Мудрого, яка стала королевою Франції.

Після одруження короля Генріха з Анною для Франції настає пора розквіту. Саме Анна надихає короля на правильні і великі вчинки. За допомогою зброї та дипломатії Генріх і Анна перемагають ворогів, розширюють свої землі і приносять на них мир і спокій.

Виявляється, роботу над проектом "Анна Київська" компанія Kinorob розпочала у 2016 році. На даний момент картина знаходиться на фінальній стадії написання сценарію та узгоджено основний склад знімальної групи.

"Проект "Анна Київська" буде реалізований у рамках договору про спільне виробництво між Україною і Францією. При цьому наша основна мета - створити якісний історичний фільм для широкої аудиторії, зрозумілий глядачеві і в Україні, і у Франції, і в інших країнах", - зазначає продюсер проекту Єгор Олесов.

"Фільм продемонструє широкій громадськості виняткову роль, яку зіграла династія Ярослава Мудрого у французькому державотворенні. Історія княжни Анни Ярославни може стати поворотним моментом для перегляду геополітичної ролі України за останні 1000 років, що особливо актуально в умовах нинішнього повернення України в Європу і боротьби за свою ідентичність", - продовжує він.

"Історична постать Анни Ярославни сповнена величезної енергії, і сьогодні, як і 1000 років тому, приковує пильну увагу і нерідко стає предметом історичних суперечок в сучасній Європі. Наш фільм покликаний дати вичерпну відповідь щодо походження княжни Київської - королеви Франції", - наголошує продюсер проекту Оксана Мельничук.

Хронометраж майбутнього фільму заплановану у 120 хвилин.

Нагадаємо, під час зустрічі у Версалі з президентом Франції Емануелем Макроном Володимир Путін заявив, що зв'язки між Росією та Францією розпочалися із часів королеви Анни, доньки Великого князя Київського Ярослава.