Художники Єгор Зігура та Роман Мінін успішно продали свої роботи на аукціоні в Нью-Йорку

09:57, 02.03.2017
Художники Єгор Зігура та Роман Мінін успішно продали свої роботи на аукціоні в Нью-Йорку

Єгор Зігура та Роман Мінін зі своїми роботами

Роботи скульптора Єгора Зігури та художника Романа Мініна були продані в престижному аукціонний будинок Phillips, що в Нью-Йорку, з величезним успіхом.

"Є привід для гордості. Сьогодні вночі на найвідомішому аукціоні сучасного мистецтва в Нью-Йорку виставлялися відразу два українських художника. Третій в світі після Sotheby's і Christies, аукціонний будинок Phillips на своїх вчорашніх торгах, серед майже двох сотень різних предметів мистецтва, виставив і успішно продав роботу відразу двох молодих українських художників", - повідомив детутат Київради Олексій Давиденко.

Ціна на скульптуру Єгора Зігури в два рази перевищила найсміливіші очікування організаторів і пішла в приватну колекцію після довгих торгів за 20 тисяч доларів. Спочатку скульптура Зігури "Колос, що пробуджується", оцінювалася у 5-7,5 тисяч доларів.

"Колос, що пробуджується" входить до циклу скульптур "Післясьогодні".



Єгор Зігура входить в трійку найталановитіших молодих скульпторів України. Його роботи неодноразово брали участь у вітчизняних виставках, тепер отримали визнання за кордоном.

Картина Романа Мініна "Все для життя" пішла з молотка за 3750 доларів.



Харківський художник, що народився у Донецькій області, у картинах часто представляє роботу та життя краю, вони отримали позитивні відгуки критиків.

"Латинський алфавіт, сплетений з "своїх" і "чужих", - з накреслень звичних і незвичних, - оживає, перетворюючись в візерунки по типу заголовних букв в стародавніх літописах. Але в даному випадку в кожній з них, якщо придивитися, таїться внутрішній конфлікт - як і в кожному з нас, - боротьба «свого і чужого", - розповідає про картину арт-дилер Ігор Абрамович.

Олексій Давиденко вважає, що ми маємо гордитися успіхами художників так, як це буває коли наші спортсмени завоювують медалі на спортивних аренах.

"Давайте так само щиро порадіємо за наших хлопців - талановитих українських художників, які працюючи в Україні створюють мистецтво, яке є цінним і затребуване колекціонерами в усьому світі", - пропонує він.

Давиденко закликав владу створити Державний Музей Сучасного Український Мистецтва, адже сучасні митці формують культурну спадщину покоління