«ДахаБраха» на найпрестижнішому британському фестивалі «Гластонбері» виступила разом із Coldpay та Muse (фото, відео)

10:58, 28.06.2016
«ДахаБраха» на найпрестижнішому британському фестивалі «Гластонбері» виступила разом із Coldpay та Muse (фото, відео)

"ДахаБраха" на "Гластонбері". (Фото з мережі «Фейсбук» Марка Галаневича)

Відомий український етно-гурт «ДахаБраха» виступив на одному з найпрестижніших у світі музичних фестивалів «Гластонбері» в Англії, у графстві Сомерсет. Перед тим "ДахаБраха" мала концерт в одному з лондонських клубів. 

 

Це був перший виступ українців на цьому фестивалі. Та для «ДахиБрахи» у цьому немає нічого нового.

 

Останні кілька років "ДахаБраха" є єдиним українським гуртом, який регулярно гастролює по всьому світі, чи не щотижня має виступи в різних країнах. При тому щоразу наприкінці концерту учасники гурту на сцені розгортають український прапор. Таким чином музиканти популяризують якісну українську культуру, покращують імідж України, і одночасно борються з російською пропагандою на культурному фронті. 

 

 

«У 99% випадках ми були першим гуртом з України, який виступав на тому чи іншому фестивалі. Але нас завжди і скрізь приймали дуже гарно. Кількість запрошень сама за себе говорить, що люди розуміють нашу музику, переживають її разом з нами – це для нас надзвичайно приємно», – розповів ВВС Україна один зучасників Марко Галаневич.

 

Фестиваль "Гластонбері" запам'ятався не лише музичними номерами упродовж п'яти днів. 

 

Крім української команди на сцені «британського Вудстока»зіграли також Джеймс Блейк, Tame Impala, Coldpay, Адель, Foals, Muse, а також десятки інших виконавців.

 

Фестиваль проходив на фермі Worthy Farm. Проливні дощі і в'язкий ґрунтдали своє. На всій фестивальній території була багнюка по коліна. Яскраві фестивальники ходили в гумових чоботах і валялися у болоті. 

Яким би феєричним фестиваль не був, і скільки б гості не випили, сміття все одно скидають на купку і сортують. 

Чому українські фестивалі не дотягують до світового рівня? Справа не лише у гуртах. А й в тому, як українці вміють забавлятися, чепуритися по-фестивальному і тримати марку найбільшого варята року. 

"ДахаБраха", як і всі фестивальники, запаслася гумовими чоботами. Британський фестиваль - це не єдина причина, чому музикантам не сидиться вдома. Після "Гластонбері" "ДахаБраха" відправилася у Берлін і запалила публіку своєю шаленою енергетикою.