Порошенко в Давосі підписав найбільшу інвестиційну угоду з початку війни на будівництво вітроелектростанції

10:12, 24.01.2019
Порошенко в Давосі підписав найбільшу інвестиційну угоду з початку війни на будівництво вітроелектростанції

Сивашська вітрова електростанція стане однією з найбільших в Європі

Президент України Петро Порошенко 23 січня у Давосі підписав угоду із французькими компаніями NBT та Total та Європейським банком реконструкції та розвитку на будівництво станції вітрової генерації електроенергії "Сиваш". Угода зафіксувала новий рекорд іноземних інвестицій в Україну з початку війни у 2014 році.

Загальний обсяг інвестиції за угодою становить 400 мільйонів євро. За ці кошти мають спорудити в Запорізькій області другу за розмірами в європі станцію вітрової генерації.

Європейський банк реконструкції та розвитку профінансує 150 із 400 мільйонів.

"Прихід (в Україну, – ред.) NBT, Total показує, що Україна тепер другий за розміром європейський ринок. NBT матиме ще більше проектів, впевнений в цьому. Іноземні інвестори повертаються в Україну", – сказав під час підписання документа президент ЄБРР.

Петро Порошенко зазанчив, що завдяки укладеним угодам уже до кінця 2019 вздовж узбережжя озера Сиваш (розділяє Крим і Херсонську область) і побудують 67 вітрових електроустановок. Запланована проектна потужність складатиме 246 МВт, зараз вона у понад 100 разів менша.

Нагадаємо, в Давосі триває економічний форум. Петро Порошенко на міжнародному форумі вже зустрівся із канцлеркою Ангелою Меркель та головою МВФ Крістін Лагард.

Також під час зустрічі із генсеком ООН Антоніо Гуттерешем відновилися перемовини щодо введення миротворців на Донбас.