Історична інвестиція: Саудівська компанія купила один з найбільших агрохолдингів України (фото)

13:55, 12.09.2018
Історична інвестиція: Саудівська компанія купила один з найбільших агрохолдингів України (фото)

Порошенко: Сьогодні це перша знакова інвестиція суверенного фонду Саудівської Аравії і суверенного фонду всіх країн світу в українські активи (фото: прес-служба президента України)

Саудівська компанія Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. придбала один з найбільших агрохолдингів України - агрохолдинг "Мрія".
 
Відповідну угоду про придбання компанії підписали іноземні інвестори під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.
 
"Ми довготермінові інвестори. Ми тут не на один рік. Ми прийшли на довгу перспективу. Я сподіваюсь, що наше рішення сприятиме вибору інших інвесторів та заохотить їх інвестувати в Україну", - повідомив представник Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. під час зустрічі з Порошенком.
 
Як повідомляє прес-служба президента України, Петро Порошенко вважає підписання угоди щодо продажу компаній Mriya Holding Cyprus Limited та Mriya Trading Cyprus Ltd надзвичайно важливою подією, оскільки це є "свідченням якісної зміни інвестиційного клімату в нашій державі, відновлення віри інвесторів та їх готовність вкладати кошти в Україну".
 
 
"Сьогодні це є найбільший контракт, найбільша купівля в сільськогосподарському секторі за всю історію незалежної України. Сьогодні це перша знакова інвестиція суверенного фонду Саудівської Аравії і суверенного фонду всіх країн світу в українські активи", - підкреслив президент.
 
 
"МРІЯ Агрохолдинг" - велика агропромислова компанія України. Оперує шостим за розміром земельним банком в Україні. Заснована 1992 року. Обробляє близько 165 тисяч гектарів землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях.
 
 
Як зазначається, агрохолдинг напередодні завершив процес реструктуризації заборгованості розміром 1,1 мільярда доларів перед BNP Paribas SA та Credit Agricole SA.
 
Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і дефолт.