У Назара Холодницького виявили 5 земельних ділянок у найдорожчому передмісті Києва

16:07, 26.06.2018
У Назара Холодницького виявили 5 земельних ділянок у найдорожчому передмісті Києва

Холодницький каже, що отримав землі до призначення керівником САП. Фото "Вголос"

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га в 2012-2015 роках.
 
Про це інформує 26 червня "Центр протидії корупції".
 
Чотири з них розташовані на території Києво-Святошинського району, де Холодницький раніше працював прокурором.
 
Усі земельні ділянки виділили Холодницькому, а також його матері та рідній сестрі під безоплатну приватизацію в 2012-2015 роках.
 
За словами аналітиків, земля виділялася в одних з найдорожчих приміських районах Києва, а саме селах Білогородка, Ходосівка, Колонщина та Михайлівка-Рубежівка.
 
"Неодноразове виділення безоплатно землі під Києвом прокурору района та його сім’ї, яка навіть не проживає в Україні, виглядає досить дивним",  - коментує юрист ЦПК Віталій Цокур, уточнюючи, що земля у виділених районах коштує від тисячі доларів за сотку і зазвичай не виділяється безкоштовно пересічним громадянам.
 
У 2016 році сестрі також перейшла у спадок приватизована раніше матір’ю Холодницького ділянка (0,1 га) під садівництво у Макарівському районі Київської області.
 
Загалом Холодницький та його сестра володіють 12 об’єктами нерухомості, 8 з яких розташовані на території Києво-Святошинського району, заявляють у ЦПК.
 
Серед них особиста квартира антикорупційного прокурора у місті Вишневому від забудовника "Акварелі". Саме власник компанії "Акварелі" та мер Вишневого Ілля Діков, з яким раніше працював Холодницький, є фігурантами кримінального розслідування щодо хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.
 
Також сестра та матір нинішнього очільника САП у 2013-2014 роках, коли Холодницький працював прокурором Києво-Святошинського району, придбали в цьому ж районі в селі Софіївська Борщагівка 2 квартири в одного і того ж забудовника ТОВ "МІД СЕРВІС" на 183 м² та 125 м², - зазначають у ЦПК.
 
Крім того, сестра Холодницького у 2017 році набула у власність квартиру в селі Крюківщина на 63 м². Квартира набута за договором пайової участі, який укладено ще у 2013 році від забудовника ЖК "Підкова".
 
За даними ЦПК, сім’я прокурора володіє також 2 квартирами та житловим будинком у Львові.
 
Сам Холодницький у коментарі "Українській правді" висловив здивування обговоренням цієї інформації, запевнивши, що всі ці дані відображені раніше в його деклараціях.
 
"Що я можу сказати: це черговий вкид "Центру пліток". Я не розумію, чому про це раптом почали говорити в 2018 році, ці всі землі були у власності ще в 2012-2013 роках", - каже антикорупційний прокурор.
 
Холодницький підтвердив, що в 2012 році дійсно звертався до сільської ради про виділення двох земельних ділянок.
 
"Вони були виділені, все було оформлено належним чином. Так само моя сестра, хоч вона проживає в Італії, але так само зверталася про виділення земельних ділянок і їх виділили. Але це було ще в 2012-13 роках, коли я ще не був керівником САП", - додає він.
 
Що ж до нерухомості Холодницький каже, що не володіє будинком у Львові: "З приводу двох квартир і будинку. Я не знаю, про який будинок говорять юристи ЦПК, нехай мені скажуть адресу - я там поживу. Щодо квартир - одна квартира це спадок від матері, інша - від бабусі".
 
Холодницький також додав, цо його сестра ще до Євромайдану вкладала гроші у недобудову - квартиру на 125 кв м. Пізніше вона цю квартиру продала і купила на 184 кв.м. "Хочу наголосити, що все це майно коштує дешевше, ніж одна квартира деяких борців з корупцією в центрі Києва", - зазначив також керівник САП.
 
Раніше голові Антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому анулювали візу США.
 
Нагадаємо, проти Назара Холодницького відкрили дисциплінарну справу через розголошення оперативної інформації.

Національне антикорупційне бюро, яке очолює Артем Ситник, встановили "жучки" в кабінеті Назара Холодницького. Завдяки цьому нібито вдалося записати розмови голови САП із особами, які отримали дані про хід розслідування справ проти корупціонерів.

Назар Холодницький очолив САП у листопаді 2015 року.