Київтеплоенерго подало до суду на Нафтогаз: Київ із квітня без гарячої води

08:10, 16.06.2018
Київтеплоенерго подало до суду на Нафтогаз: Київ із квітня без гарячої води

Очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв та міський голова Києва Віталій Кличко (фото: Наша правда)

КП "Київтеплоенерго" подало до суду на НАК "Нафтогаз України" за відмову укладати договори на постачання газу до київських котелен.

Про це повідомляють в КМДА.

"КП "Київтеплоенерго" звернулося до Господарського суду м. Києва із позовом до ПАТ «Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" про визнання укладеними договорів про постачання природного газу. Адже на "Нафтогаз України" постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 187 покладений спецобов’язок із постачання природного газу", - ідеться в повідомленні.

Конфлікт виник через те, що "Нафтогаз" відмовляється підписувати договори на постачання газу для котелен, доки комунальне підприємство "Київтеплоенерго" не заплатить багатомільярдні борги та штрафи компанії олігарха Ріната Ахметова "Київенерго".

Як повідомляла "УМ", компанія "Київенерго" передає у власність столиці всю систему гарячого водопостачання та обігріву багатоквартирних будинків. Через це із квітня понад 3 тисячі будинків у Києві залишається без гарячої води на невизначений термін.

Після того, як у "Нафтогазі" відмовилися підписувати договори, у КМДА почали заявляти, що із серпня Київ залишиться не лише без гарячої води, але і без електроенергії.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" виграв у Стокгольмському арбітражі справу проти російського "Газпрому". Відповідно до рішення міжнародного суду Росія винна Україні за постачання свого газу понад 2,56 мільярди доларів.