В Україні капуста і морква підскочили в ціні

09:21, 15.06.2018
В Україні капуста і морква підскочили в ціні

Капуста подорожачала на 3,2 грн на одному кілограмі. Фото Steemit

У травні найбільше подорожчали капуста, варені ковбаси, морква, пшоно, морожена риба і яблука. Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
 
"У травні 2018 року ТОП-5 продуктів, які зросли найбільше виглядає наступним чином: капуста - на 3,2 грн на одному кілограмі, варені ковбаси - на 1 грн, морква - на 80 коп., пшоно, морожена риба і яблука - на 60 коп. по кожній позиції", - написав Дорошенко.
 
П’ятірка продуктів харчування, що найбільше подешевшали за травень виглядає так: яйця - 2,5 грн на одному десятку, сало - 1,7 грн за кілограм, філе курки - 1,6 грн, гречка - 1,4 грн, м’які сири - 1,2 грн. У відсотках лідером залишились яйця - 9%, гречані крупи - 8%, картопля і цибуля по - 4%, сало - 3%.
 
По іншим продуктам цінова картина виглядає так: додала в ціні на 30 коп. на кілограмі сметана, на 20 коп. — крупи манні, на 10 коп. — хліб пшеничний з борошна вищого і першого ґатунків, хліб житній, макарони, борошно пшеничне, крупи ячні і молоко. А знизилися в ціні: на 60 коп. на кілограмі - свинина, на 40 коп. - тушки курячі, на 30 коп. - цибуля, картопля і цукор, на 20 коп. - рис, яловичина, олія соняшникова, на 10 коп. - батон, вершкове масло і буряк.
 
Як повідомлялося раніше, у квітні ціни на борщові інгредієнти здійснили карколомний стрибок i «погладшали» більш ніж на 80%.