У «АрселорМіттал» повідомили про загрозу банкрутства через страйк

15:00, 18.05.2018
У «АрселорМіттал» повідомили про загрозу банкрутства через страйк

Страйкарі вимагають підвищення заробітної плати та належних умов праці на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (фото із сайту krivbass.city)

Керівництво ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" повідомляє, що через зниження обсягів виробництва через страйк працівників. які вимагають підняття заробітної плати, підприємство несе збитки, які можуть загрожувати банкрутством.

Про це розповів фінансовий директор ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Сергій Плічко, інформує Економічна правда.

Він зазначив, що для того, щоб пережити цю важку фінансову ситуацію, може бути прийняте рішення про призупинення низки проектів і соціальних програм.

Вчасна виплата заробітної плати за червень також під загрозою.

"Все залежить від того, чи зможемо ми до кінця травня стабілізувати виробництво та вийти на прийнятний фінансовий потік, що дозволяє нам продовжувати операційну діяльність", - сказав Плічко.

"Ми закінчили квітень з негативним грошовим потоком в розмірі понад 600 мільйонів гривень. Іншими словами, ми витратили більше, ніж заробили. Що стосується травня, то попередні розрахунки ми вже зробили і можу сказати, що фінансові втрати орієнтовно становитимуть понад 1,5 млрд гривень", - зазначив Плічко.

"Разом за два місяці фінансові втрати перевищать 2,1 мільярда гривень, що ставить під сумнів можливість подальшого фінансування поточної операційної діяльності", - додав він.

Нагадаємо, працівники залізничного цеху "АрселорМіттал Кривий Ріг" розпочали страйк, вимагаючі належні умови праці та підвищення заробітної плати.