В Україні зріс на 217% імпорт електрокарів

19:19, 17.04.2018
В Україні зріс на 217%  імпорт електрокарів

Україна хоче включитися у світовий ланцюг держав-виробників електромобілів.

Зростання імпорту електромобілів склало 217% внаслідок скасування акцизу та ПДВ на їх ввезення в січні-березні 2018 року.

 

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України у вівторок.

 

«З 1 січня 2018 року скасовано акциз та ПДВ на ввезення електрокарів. Завдяки цьому зростання імпорту електромобілів у першому кварталі 2018 року склало 217%», - йдеться у повідомленні.

 

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, ключовим завданням у цій галузі є включення України у світовий ланцюг держав-виробників електромобілів.

 

«Зростання попиту на електрокари серед громадян - це важливий сигнал, який свідчить про правильність політики міністерства. Наступний крок - затвердження парламентом стратегії розвитку електричного транспорту в Україні на найближчі 15 років, створення в Україні нового сектору реальної економіки. Глобальна мета - включення України у світовий ланцюг держав-виробників електромобілів», - наголосив урядовець.

 

Нагадаємо, у грудні 2017 року парламент відмінив ПДВ та акциз на імпорт електрокарів з 1 січня 2018 року строком на 5 років.