Гройсман розкритикував дії керівництва «Нафтогазу», яке не підготувалося до реакції «Газпрому»

21:57, 02.03.2018
Гройсман розкритикував дії керівництва «Нафтогазу», яке не підготувалося до реакції «Газпрому»

Володимир Гройсман відреагував на ситуацію з постачанням газу в Україні (Volodymyr Groysman / Facebook)

Володимир Гройсман розкритикував дії керівництва НАК "Нафтогаз України", яке не підготувалося до того, що "Газпром" не виконає рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомляє "Громадське".

"Росія має виконати рішення арбітражу, я вважаю, що НАК Нафтогаз мав би бути більш обачливий і мав би розуміти, що треба було створювати запаси", — зазначив Прем'єр.

"Треба було зробити 10-14 днів запасу, працювати з європейськими постачальниками, щоб зробити м’який режим. Цього зроблено не було", — додав він.

Володимир Гройсман запевнив, що протягом 5 днів ситуація буде стабілізована. Крім того, ніяких проблем з теплопостачанням у багатоповерхівки у зв'язку з економією газу в Україні не буде.

"Завтра відповідно до контрактів, європейський газ буде постачатися до України", — додав він.

Прем’єр-міністр України зазначив, що не вважає правильним звільнення Андрія Коболєва з посади керівника "Нафтогазу".

У той же час Володимир Гройсман заявив, що Україні не вистачає десятків мільйонів кубометрів газу на добу через недотримання російським Газпромом умов поставок за рішення Стокгольмського суду.

"Якщо говорити в цифрах, то це трохи більше десятків мільйонів кубів на добу, ось такий дефіцит сьогодні спостерігається. Але я наголошую на тому, що і ми вийдемо на нормальні обсяги протягом 5 днів", — заявив він.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" підписав договір з польською компанією "PGNiG" на поставки 60 мільйонів кубометрів газу в березні 2018 року.