У Києві обшукали офіси ТРЦ Гулівер

10:04, 08.02.2018
У Києві обшукали офіси ТРЦ Гулівер

Силовики прориваються на один з поверхів ТРЦ "Гулівер". (Фото з ФБ-сторінки Оксани Омельченко)

Головна військова прокуратура ГПУ та Нацполіція проводять обшуки на трьох поверхах офісного центру АРМА у відомому ТРЦ Гулівер у Києві в четвер. Зокрема, обшуки відбуваються поруч з офісом видання «Весті», який розташований у ТРЦ.

 

Першою про це повідомила головний редактор ТОВ "Вести Мас-Медіа" Оксана Омельченко у Facebook.

 

"Ну все, почалося! Близько 6-ї ранку оточили "Гулівер", заходять на наш поверх такі "милі" люди. Колеги з Радіо передають, що звук такий, ніби почали все трощити", - написала Омельченко.

 

І додала, що незабаром на сайті запустять онлайн-трансляцію подій: "Якраз сьогодні готували до друку другу частину розслідування про Нацагентство і його друзів".

 

За її словами, правоохоронці також принесли зварювальний апарат, забризкують камери відеонагляду фарбою, а їхня кількість збільшується.

 

Водночас, як повідомляє Агентство з розшуку і повернення активів, у ТРЦ "Гулівер" проводять спільні заходи Головна військова прокуратура ГПУ та Нацполіція.

 

 "8 лютого завдяки спільним діям Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року всупереч опору невстановлених осіб всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу "GULLIVER", за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1А, були фактично передані в управління Національному агентству", - йдеться в повідомленні АРМА.

 

Відзначається, що наразі АРМА фактично передало ці приміщення в управління компанії-управителю відповідно до укладеного договору управління майном.

 

"Наразі єдиним законним володільцем зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі вказаного договору управління майном. Усі перешкоди такому управлінню є незаконними та порушують як права компанії-управителя, так і зазначене рішення слідчого судді, що є кримінально караним діянням", - йдеться в повідомленні.

 

У АРМА додали, що компанія-управитель уповноважена передавати зазначені приміщення у оплатне користування всім охочим.

 

"Відповідно, особи, які займали вказані приміщення до їх фактичного передання компанії-управителю, мають змогу оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах", - пояснили в Нацагенстві.

 

Повідомляється, що слідчо-оперативну групу викликала компанія-управитель у зв’язку з поширенням в деяких ЗМІ інформації про недобросовісні дії її представників. Правоохоронців викликали для з’ясування цих обставин у встановленому законом порядку.

 

Також в АРМА додали, що неодноразово намагалися встановити, які компанії перебувають на зазначених поверхах офісного центру, але зіткнулися зі спротивом та небажанням орендарів поверхів допустити представників агентства до приміщень.

 

"Невідомі особи, порушуючи зазначене рішення слідчого судді та вимоги закону, сьогодні як і в минулі рази чинили перешкоди та спротив представникам Нацагентства та Головної військової прокуратури щодо виконання такого рішення та передачі зазначених приміщень в управління Національному агентству", - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, ТРЦ Гулівер пов”язують із колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком, який втік до Росії після перемоги Євромайдану.