Співзасновник ІСД Олег Мкртчан затриманий у Росії

20:40, 07.02.2018
Співзасновник ІСД Олег Мкртчан затриманий у Росії

Олег Мкртчан арештований на 2 місяці.

Одного із засновників "Індустріального союзу Донбасу" Олега Мкртчана затримано в  Росії.

 

Цю інформацію підтвердив журналістам інший співзасновник ІСД, народний депутат Сергій Тарута у середу.

 

"За моєю інформацією, Мкртчан затриманий. Йому висувають звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками. Швидше за все, мова йде про кредитні кошти Внешекономбанку, які використовувалися, як для розвитку ІСД, так і для розвитку інших підприємств, якими Мкртчан володіє в РФ", - повідомив Тарута.

 

За його словами, Мкртчан не тільки акціонер, а й гендиректор ІСД, відповідальний за всю фінансово-господарську діяльність корпорації.

 

"Наскільки мені відомо, його затримали на 2 місяці для слідчих дій", - повідомив Тарута.

 

У той же час бізнесмен нагадав, що з 2010 року не брав участі в оперативному управлінні діяльністю ІСД.

 

"А в 2014 році мої активи в ІСД були заарештовані російськими судами, рішення яких я зараз оскаржую в міжнародних судах", - додав Тарута у коментарі «Української правди».

 

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат, меткомбінат Dunaferr і ISD-Huta Czestochowa.

 

Контрольний пакет акцій ІСД належить пулу російських інвесторів, серед яких один з засновників металургійної компанії Євраз Олександр Катунін.

 

Власниками ще 49,9% акцій ІСД були українські бізнесмени Сергій Тарута і Олег Мкртчан.