В головному офісі «Київстар» податківці шукали докази несплати 2,4 млрд грн податків

09:35, 05.01.2018
В головному офісі «Київстар» податківці шукали докази несплати 2,4 млрд грн податків

Головний офіс "Київстар" у Києві

У четвер, 4 січня, до головного офісу компанії "Київстар" у Києві прийшли близько 30 представників Податкової міліції та влаштували обшук з приводу підозр у тому, що оператор мобільного зв’язку не доплатив 2,4 мільярди гривень податків.

Про обшуки повідомив президент "Київстар" Петро Чернишов та речниця Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна.

"Співробітниками податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС в рамках розслідування кримінального провадження за фактом несплати близько 2,4 млрд грн податків, 4 січня 2018 року за фактичним місцем розташування офісних приміщень ПрАТ "Київстар" з метою відшукання та вилучення документів, що мають об’єктивне значення у кримінальному провадженні, проведено обшук на виконання ухвали слідчого судді від 3 січня 2018 року", - написала Наталія Непряхіна.

Вона відзначила, що під час обшуку проводилася відеофіксація відповідно до змін у КПК України.

Петро Чернишов натомість відзначив, що з обшуками прийшло близько 30 осіб, які мали ухвалу Шевченківського районного суду. Він подякував, що слідчі були без зброї та масок на обличчях.

"Нагадую, у нас вже майже два роки триває суд з ДФС України, яка вважає, що Київстар недоплатив рекордну суму - майже півтора мільярда гривень! - до бюджету України", - зазначив Петро Чернишов.

Він повідомив, що слідчі шукали три договори та додатки до них, укладені попереднім керівництвом. За словами керівника "Київстару", ці договори втратили чинність.

"Ми вважаємо, що це справа придумана, бо компанія завжди справно і в повному обсязі перераховує всі податки і збори до бюджету країни. Недарма нас регулярно називають платником податків номер 1 в галузі зв'язку та одним з найбільших платників податків країни (видання" Вісник. Рейтинг", яке, до речі, виходить за підтримки ДФС). Даруйте, за 20 років роботи Київстар сплатив до скарбниці 52 млрд грн різних податків і зборів", - написав президент "Київстару".

Керівника компанії здивувало, що з обшуками прийшла податкова міліція, яка, на його думку, вже втратила повноваження.