Директор Інституту агроекології Орест Фурдичко затриманий на хабарі $300 тисяч

09:30, 31.12.2017
Директор Інституту агроекології Орест Фурдичко затриманий на хабарі $300 тисяч

Орест Фурдичко (в центрі) має скандальну репутацію.

Детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка у Києві.

 

Про це стало відомо зі слів джерела в одному із правоохоронних відомств України, повідомляють українські ЗМІ в ніч на неділю.

 

Детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка 30 грудня у Києві в його службовому кабінеті в Інституті агроекології і природокористування НААН. Вони також провели обшуки у його робочому кабінеті та вдома.

 

За попередніми даними, Орест Фурдичко затриманий за підозрою у вимаганні хабара.

 

За інформацією відомого блогера і ветерана батальйону "Донбас" Євгена Шевченка, Фурдичка затримали під час отримання 300 тис. доларів від приватного підприємця.

 

Загалом Фурдичко нібито вимагав у нього 500 тис. доларів "за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов’язаній із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України".

 

Зазначимо, що 65-річний Орест Фурдичко з початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини і саме з його ім’ям преса пов’язувала масштабні зловживання у цій галузі.

 

У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – був головою Львівської облради. У 1998-2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

 

У травні 2017 року президент Порошенко нагородив Фурдичка орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.