Одеський контрабандист Альперін пропонував детективам НАБУ $800 тисяч

14:45, 24.11.2017
Одеський контрабандист Альперін пропонував детективам НАБУ $800 тисяч

Вадим Альперін пропонував хабар детективу НАБУ (ANTIKOR.COM.UA)

Детективи НАБУ відмовилися від рекордного хабара у 800 тисяч доларів, які пропонував за зняття арештів на суму близько 450 мільйонів гривень з рахунків підконтрольних Вадиму Альперіну підприємств.

Про пропозиції неправомірної вигоди повідомляє прес-служба НАБУ.

"24 листопада детективи Національного антикорупційного бюро України спільно із працівниками Генеральної прокуратури України викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США", - ідеться в повідомленні.

Після цього Юрій Луценко розповів деталі про рекордний хабар.

"ГСУ ГПУ зареєструвала провадження, в рамках якого зафіксовано пропозицію відомого одеського контрабандиста Альперіна виплатити 800 тис дол за зняття арешту на рахунки підконтрольних йому підприємств у 450 млн грн", - написав Генеральний прокурор.

Він відзначив, що пропозиція хабара - доведений факт, тому можна вважати це злочином.

"04.11.2017 з заявою до Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України звернулась особа, якій стало відомо про готування до надання працівнику НАБУ неправомірної вигоди відомим бізнесменом-контрабандистом", - повідомила у Facebook речниця Генерального прокурора Лариса Сарган.

Вона зазначила, що підприємця Вадима Альперіна тепер розшукують.

"Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої", - написала Лариса Сарган про те, що загрожує Альперіну.