У Запоріжжі чиновнику вручили підозру в розкраданні коштів з проекту "Стіна"

15:23, 21.10.2017
У Запоріжжі чиновнику вручили підозру в розкраданні коштів з проекту "Стіна"

Генпрокуратура вручила підозру колишньому заступнику очільника Запорізької ОДА Олексію Литвину через зловживання під час будівництва другої лінії оборони на Донбасі. Про це заявив енеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.
 
Він зауважив, що минулого місяця був вражений побаченим і наказав оцінити зловживання під час будівництва другої лінії оборони на Донбасі. Вже сьогодні є перший результат перевірки.
 
"Військова прокуратура сил АТО вручила підозру Литвину, який в червні 2015 року, стажуючись на посаді заступника Запорізької ОДА, організував зловживання цивільними і військовими посадовцями, що будували та приймали взводні опорні пункти. Справи подільників уже в суді Запоріжжя", - наголосив Луценко.
 
Він попросив ветеранів АТО взяти під громадський контроль перебіг судового слідства
 
Відзначимо, що фортифікаційний проект "Стіна", також відомий як "Європейський вал", тодішній прем'єр Арсеній Яценюк презентував на засіданні Кабміну 3 вересня 2014 року. Він передбачав облаштування оборонних споруд та систем спостереження на всій довжині кордону між Україною та Росією. Також мали намір облаштувати морське узбережжя та демаркаційну лінію на межі з Кримом. Проект планували завершити впродовж півроку, витративши на нього 8 мільярдів гривень.
 
8 серпня детективи НАБУ та прокурори САП затримали шістьох людей, яких підозрюють у розкраданні грошей, виділених з бюджету на так званий проект "Стіна". У рамках цієї справи правоохоронці провели обшуки у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Розслідування триває з березня 2016-го року. За версією слідства, внаслідок злочинних дій державі завдали збитків на понад 16 мільйонів гривень.