Бердянський морпорт втратив третину вантажопотоку через Керченській міст

12:02, 13.10.2017

Адміністрація морських портів України заявляє про зниження на третину вантажопотоку в Бердянському морському порту через будівництво Росією Керченського мосту на окупований Крим.

 

Про це повідомив виконуючий обов'язків голови АМПУ Райвіс Вецкаганс у п’ятницю.

 

"За цифрами ми бачимо, що в нас є падіння на третину з Бердянську. Ця ситуація пов'язана з Керченським мостом і з рішенням вантажовласників переорієнтувати вантажопотоки на інші порти", - сказав пан Вецкаганс.

 

Він додав, що це рішення засноване на непрогнозованності закриття Керченської протоки через цей міст. Тим більше, що з'явилась інформація, що на 3 дні прохід буде закритий взагалі.

 

За його словами, на сьогоднішній день є певна переорієнтація вантажопотоків у портах на Миколаїв і порти Великої Одеси.

 

"Я дуже сподіваюся щодо Бердянська й Маріуполя, що вантажовласники адаптуються до ситуації й повернуть вантажопотоки хоча б на той рівень, на якому можливо працювати", - наголосив в.о.голови АМПУ.

 

Пан Вецкаганс зауважив, що обмеження з осідання й висоти, установлене російською стороною у зв'язку з будівництвом мосту, ніхто не змінить, а тому все залежить від рішення вантажовласників.

 

Як повідомляла "УМ", Росія заборонила рух через Керченську протоку всім кораблям, за винятком кораблів і суден Військово-морського флоту РФ, кораблів і суден федеральних органів безпеки РФ.

 

Раніше повідомлялося, що через обмеження вантажопотоку через будівництво Керченського мосту Маріупольський порт може лишитися без сполучення з Азією, Африкою та Америкою.