Львів та Будапешт з’єднають автобаном, щоб швидше перевозити товари

14:35, 10.10.2017
Львів та Будапешт з’єднають автобаном, щоб швидше перевозити товари

Автобан між Львовом і Мукачевим допоможе швидше подолати гористу місцевість в Карпатах (Укравтодор / Facebook)

Львів та Будапешт з’єднають новим українським автобаном, через який можна буде на півтори години швидше перевозити вантажі.

Про це повідомляє "Укравтодор", який будувати новий відрізок шляху, щоб скоротити час проїзду між Мукачевим та Львовом з тьрох з половиною до двох годин.

Спочатку Укравтодор спільно із Світовим банком зробялть підготовку pre-feasibility study проекту будівництва (реконструкції) дороги І категорії Львів – Мукачево.

Ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів у країни Східної та Південної Європи та транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття із іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд по ній займає близько 3,5 годин.

Підготовка pre-feasibility study проекту передбачає розробку найоптимальнішої концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/чи будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Нова автострада поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

Нагадаємо, цього року почато проектування нової автомобільної дороги І категорії від міста Мукачево до КПП «Дийда». Ця ділянка дороги має спростити транспортне сполучення між Україною та Угорщиною, а також зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту «Чоп-Захонь», на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень.

У перспективі новий автобан Львів – Мукачево буде поєднуватися із словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.