Україна і Велика Британія скасують подвійне оподаткування

18:14, 09.10.2017
Україна і Велика Британія скасують подвійне оподаткування

Міністри Олександр Данилюк і Алан Дункан під час підписання протоколу в Лондоні.

Україна й Велика Британія внесли зміни до договору про запобігання подвійному оподаткуванню у Лондоні в понеділок. Тепер обидві країни мають здійснити внутрішньодержавні процедури, необхідні для ратифікації підписаного протоколу.

 

Протокол про внесення змін до угоди про запобігання подвійному оподаткуванню між урядами України й Великої Британії підписали міністр фінансів Олександр Данилюк і  державний міністр Великої Британії у справах Європи й Америки Алан Дункан.

 

Як повідомляє Міністерство фінансів України, підписання протоколу спрямовано на запобігання подвійному оподаткуванню доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн.

 

«Це досягатиметься як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною й Великою Британією залежно від місця їх виникнення, так і шляхом урахування в податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави», - йдеться у повідомленні.

 

У Мінфіні вважають, що це створює сприятливі умови для інвесторів України й Великої Британії; стимулює ділову ініціативу підприємців; регулює питання міжнародного оподаткування доходів у двосторонніх відносинах між державами.