Жуляни бажають співпрацювати з лоукостером Ryanair

13:54, 13.09.2017
Жуляни бажають співпрацювати з лоукостером Ryanair

Аеропорт у Жулянах шукає компроміс з лоукостером Ryanair.

Голова ради директорів міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни)  Денис Костржевський впевнений, що лоукостер Ryanair буде літати до столиці, використовуючи саме їхнє летовище.

 

Про це пан Костржевський сказав в інтерв'ю виданню "Бізнес".

 

"Ми завжди готові до переговорів з будь-авіакомпанією, в тому числі і до продовження діалогу з Ryanair. Я думаю, що рано чи пізно ірландський перевізник здійснюватиме рейси і в аеропорт Київ. Принаймні, ймовірність цього дуже велика. Ми знайдемо формулу, що влаштовує і нас, і Ryanair", - заявив Костржевський.

 

Нагадаємо, коли Ryanair почала шукати можливості вийти на ринок України і запропонувала Жулянам знизити пасажирський збір до 7 доларів, аеропорт швидко вийшов з переговорного процесу. Тоді пан Костржевський казав, що «можна було серйозно обговорювати рівень хоча б в 21-22 долара».

 

Нині він каже, що досягнення компромісу не може бути максимально вигідним для кожної зі сторін - всім доводиться послідовно йти на поступки для досягнення результату.

 

І додає, що з Ryanair переговори тривали всього три-чотири місяці, хоча зазвичай досягнення домовленостей з авіакомпаніями такого рівня займає близько року.

 

Також пан Костржевський повідомив, що зараз аеропорт Київ веде переговори з більш ніж двома десятками авіакомпаній, серед яких є і лоукостер. Це компанії, які вже літають в Жуляни, але хочуть збільшити сітку маршрутів і частоту польотів, а також нові суб'єкти.

 

Нагадаємо, нещодавно компанія Ryanair заявила про свою відмову від виходу на український авіаринок. Ірландська компанія звинуватила керівників аеропорту "Бориспіль" у лобіюванні інтересів одного перевізника - МАУ, через якого нібито і не вдалось домовитись.