"Укрзалізниця" зганьбилася через поїзд «Інтерсіті+» №764 Одеса-Дарниця

17:54, 14.08.2017
"Укрзалізниця" зганьбилася через поїзд «Інтерсіті+» №764 Одеса-Дарниця

Пасажири "Інтерсіті" змушені були їхати стоячи. (Фото з соцмереж)

Компанія «Укрзалізниця» змушена повертати і компенсувати кошти пасажирам через відсутність комфортних умов під час поїздки потягом «Інтерсіті+» №764 Одеса – Дарниця у неділю.

 

Адже через те, що у потязі було приблизно на 200 місць менше ніж було придбано квитків, частина пасажирів змушена була їхати до столиці стоячи, а частина – узагалі відмовилася від поїздки.

 

Про це повідомляє ПАТ "Українська залізниця" у понеділок.

 

Залізничники стверджують, що вже відшкодували кошти за проїзд пасажирам, які були змушені їхати стоячи, на суму понад 9 тис. грн

 

"Пасажирам поїзда Інтерсіті+ №764 Одеса - Дарниця, які 13 серпня здійснили поїздку без надання їм місця для сидіння через вимушену заміну рухомого складу, ПАТ «Укрзалізниця» повернуло кошти на загальну суму 9,2 тис. грн. Загалом кошти вже отримали 44 пасажири цього поїзда у залізничних касах Одеси, Жмеринки, Києва та Вінниці. І цей процес триває", - йдеться у повідомленні компанії.

 

Інших пасажирів, перед якими зганьбилася «Укрзалізниця», закликають звернутися до кас повернення на вокзалах для отримання відшкодування. У разі виникнення будь-яких питань чи непорозумінь пасажирам пропонують звертатися  за номером: (044) 465-30-90.

 

Зазначимо, що 13 серпня у неділю через технічну несправність швидкісного поїзда "Інтерсіті" виробництва Крюківського вагонобудівного заводу №764 у дев’ятивагонній комплектації (607 місць) за маршрутом "Одеса – Київ (Дарниця)" вирушив поїзд цього ж виробника на локомотивній тязі у п’ятивагонній комплектації (408 місць). Через це частина пасажирів змушені були їхати стоячи.

 

Відтак, усім пасажирам, які відмовились від поїздки, були повернуті кошти. Тим пасажирам, які поїхали у поїзді, але стоячи без місця, була обіцяна компенсація різниці вартості проїзду через незабезпечення комфортних умов подорожі.

 

Як повідомляла "УМ", днями користувачі соцмереж розкритикували "Укрзалізницю", яка в офіційному повідомленні визнала, що не здатна забезпечити системами кондиціонування більшість пасажирських вагонів під час спеки.