Київський вагоноремонтний завод купував обладнання в Росії за завищеними цінами (відео)

12:55, 15.07.2017
Київський вагоноремонтний завод купував обладнання в Росії за завищеними цінами (відео)

Не зважаючи на заборони торгівлі з Росією, керівники Київського вагоноремонтного заводу закуповували в країни-агресора комплектуючи за завищиними цінами (Національна поліція)

У керівництва Київського вагоноремонтного заводу провели обшуки через те, що підприємство у 2015-2017 роках проводило непрозорі тендери, у результаті яких закуповували обладнання в Росії на 40-80% вище реальної ціни, чим спричинили збитки для України у понад 113 мільйонів гривень.

Про 23 обшуки повідомляє Національна поліція України.

"Провівши десятки процесуальних заходів та проаналізувавши великий обсяг інформації, правоохоронці з'ясували, що у продовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах", - ідеться в повідомленні про результати обшуку.

З переможцями укладались договори на поставку запасних частин до рухомого складу залізниці, який ремонтують на заводі.

Вартість даної продукції була завищена на 40-80 відсотків.

При цьому обладнання постачали з Російської Федерації.

Щоб легалізувати кошти підприємства проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами.

"За результатами експертного дослідження встановлено, що упродовж 2015-2017 років за вищевказаною схемою посадовці ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» та комерційних структур привласнили понад 113 мільйонів гривень держаних коштів".

У результаті обшуків у будинках посадовців КВРЗ та на самому підприємстві правоохоронці знайшли, окрім документів, багато "цікавих" речей: зброю, гранату, георгіївську стрічку, дорогі годинники, російські паспорти та печатки фіктивних фірм.





Правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйона гривень, печатки суб'єктів господарювання, зброю та фінансово-господарську документацію.



Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.