Лоукостер Ryanair йде з українського ринку

07:30, 11.07.2017
Лоукостер Ryanair йде з українського ринку

Ryanair приносить вибачення перед клієнтами, які вже забронювали рейси.

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок восени 2017 року.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби авіаперевізника, оприлюдненому в понеділок ввечері.

 

"Ryanair оголошує, що скасовує свій запланований прихід в Україну після того, як київський аеропорт не виконав угоду, досягнуту в Міністерстві інфраструктури з посадовими особами аеропорту та нинішнім генеральним директором аеропорту паном Рябікіним у березні цього року", - йдеться в повідомленні.

 

У Ryanair відзначили, що аеропорт "Бориспіль" став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

 

"В результаті у Ryanair немає вибору, окрім як скасувати 4 нових київських маршрути та 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати більше 500 тис. пасажирів і 400 робочих місць", - додали в компанії.

 

Ryanair приносить вибачення перед клієнтами, які вже забронювали рейси. Їм повернуть кошти за квитки.

 

"Ми також шкодуємо через те, що львівський аеропорт став жертвою рішення київського аеропорту", - зазначив головний комерційний директор Ryanair Девід О'Браєн.

 

Нагадаємо, у понеділок міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про конфлікт довкола аеропорту "Бориспіль" і Ryanair, які не змогли дійти згоди про умови роботи.

 

За його словами, керівництво аеропорту затягувало переговори з авіаперевізником.

 

Тоді як гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що аеропорту, як державному підприємству, контракт з Ryanair не вигідний і заявив про політичний тиск.

 

Навесні 2017 року лоукостер Ryanair оголосив про початок роботи в Україні. Нові рейси з аеропортів Києва та Львова компанія мала виконати вже восени 2017 року. Україна стала 34-ою країною, куди мав літати перевізник.

 

Ryanair мав літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндговен. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.