Siemens володіє майже 50% акцій компанії, що завезла в обхід санкцій турбіни в Крим

15:52, 09.07.2017
Siemens володіє майже 50% акцій компанії, що завезла в обхід санкцій турбіни в Крим

Електростанція, що споруджується в окупованому Севастополі (Reuters)

Німецька компанія Siemens володіє 45,7% акцій російської компанії "Інтеравтоматика", що була найнята для установки електричних турбін в анексованому Криму.

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на три неназвані джерела.

Відповідаючи на запитання щодо участі "Інтеравтоматики" в проекті по будівництву електростанції в Криму, прес-секретар Siemens заявив Reuters: "Siemensне буде надавати допомогу в монтажі та гарантійному обслуговуванні обладнання в Криму".

"Ми вивчаємо участь "Інтеравтоматики" у введенні в експлуатацію газових турбін та будь-яких інших послуг, і якщо це буде підтверджено, ми приймемо всі необхідні та доступні кроки для припинення будь-якої діяльності якнайшвидше", - зазначив представник компанії Siemens.

Одне з джерел Reuters повідомило, що був підписаний договір, згідно з яким "Інтеравтоматика", частиною акцій яких володіє Siemens, підписала договір з іншими російськими компаніями, які будуть надавати послуги з введення в експлуатацію турбін у Криму.

Reuters не змогло отримати копію цього договору або встановити, коли він був підписаний.

Російська державна компанія "Технопромекспорт", що займається будівництвом двох електростанції в анексованому Криму, відмовилася надавати коментар Reuters.

Раніше компанія заявила, що не закуповувала турбіни для кримських станцій безпосередньо у німецької Siemens.

Як повідомляла "УМ", турбіни Siemens прибули до окупованого Росією Криму з порушенням європейських санкцій.