Дуда і Трамп обговорили поставки скрапленого газу в Україну

13:03, 06.07.2017
Дуда і Трамп обговорили поставки скрапленого газу в Україну

Дональд Трамп і Анджей Дуда під час зустрічі в Королівському палаці Варшави.

Польща хоче стати газовим хабом на вісі “Північ-південь” і постачати скраплений газ зі США в Україну.

 

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом у Варшаві в четвер.

 

“ Я переконаний, що так, Польща може стати газовим хабом і про це ми говоритимемо під час саміту “Трьох морів”. Це також питання газового коридору на вісі “Північ-південь”, а також і питання, можливо, забезпечення альтернативних  до російських поставок газу в Україну, що є дуже важливим питанням”,- завив пан Дуда.

 

Президент Польщі підкреслив, що дуже оптимістично бачить співпрацю зі США у газовій сфері і налагодження поставок до Польщі американського скрапленого газу на постійній основі.

 

"Сподіваюся, що незабаром буде підписано довготерміновий контракт, що означатиме диверсифікацію постачання енергоносіїв до Польщі", - заявив польський лідер.

 

Пан Дуда також повідомив, що обговорив із Трампом ситуацію в Україні, проведення масштабних російсько-білоруських навчань "Запад-2017", а також контракти щодо модернізації польської армії, зокрема закупівлі найсучасніших американських ракет Patriot.

 

"Президент Трамп підкреслив незмінність підтримки безпеки Польщі. І ми дякуємо за це", - сказав Анджей Дуда.

 

На запитання журналістів про перспективу довгострокових контрактів Трамп відповів: "Нам достатньо 15 хвилин, щоб укласти цей контракт".

 

Нагадаємо, у четвер з візитом у Польщі на саміті “Трьох морів” перебуває президент США Дональд Трамп. Основними темами переговорів між американцями та поляками мають бути безпека та енергетика. Зокрема Трамп пропонує Європі купувати більше газу в США, а не в Росії. 

 

Тоді як вже в ніч на четвер міністерства оборони Польщі та США підписали угоду про постачання американських комплексів протиракетної оборони Patriot.