Луценко пропонує роздати людям конфісковані мільярди Януковича

18:29, 23.06.2017
Луценко пропонує роздати людям конфісковані мільярди Януковича

Янукович на пропозицію Луценка не прореагував

Генпрокурор Юрій Луценко вважає неприпустимим затягування питання використання в держбюджеті повернутих до казначейства 1,5 млрд доларів "мафії Януковича".

 

Про це Луценко заявив під час прес-конференції у п'ятницю.

 

"Мене обурює той факт, що на розгляд Верховної Ради внесений закон про зміни до бюджету з профіцитом близько 20 мільярдів, в той час як їх є приблизно 60 мільярдів", - наголосив Генпрокурор.

 

При цьому, він не може зрозуміти, «чому 40 мільярдів коштів, які ми забрали з рахунків підконтрольних Януковичу структур, не розподіляються для людей».

 

За словами Луценка, він чув, що керівництво країни збирається використати ці гроші для погашення зовнішнього боргу і поліпшення стосунків з МВФ, але сам він вважає, що ці мільярди необхідно направити на внутрішні соціальні потреби країни, наприклад, на медицину і громадський транспорт.

 

"Я хотів би звернутися до депутатів Верховної Ради із проханням голосувати за бюджет в повному обсязі додаткових надходжень, які лежать в казначействі. Це приблизно 60 млрд гривень", - закликав Генпрокурор.

 

І додав: "В останній тиждень роботи парламенту можна проголосувати за недоторканість хабарників (вочевидь, Генпрокурор мав на увазі зняття депутатаської недоторканності з окремих обранців – Ред.) і за новий бюджет, і вже в жовтні-листопаді люди отримають відчуття і справедливості, і законності".