Сервіс електронного документообігу «Папка24» стає відкритим: його можна скачати на власні сервери

08:33, 22.06.2017
Сервіс електронного документообігу «Папка24» стає відкритим: його можна скачати на власні сервери

Папка24 стає доступною для всіх

Дмитро Дубілет, екс-керівник ІТ-напрямку в Приватбанку, оголосив про вільний доступ до кодів сервісу "Папка24", який допомагає обмінюватися електронними документами та ставити на них електронні цифрові підписи (ЕЦП).

Про це Дмитро Дубілет повідомив у Facebook.

"Я оголошую про те, що весь софт Папка переходить в режим open-source. Це означає, що ми публікуємо код у відкритому вигляді і даємо повне право кому завгодно на використання його де і як завгодно", - написав він.

"Папака24" була створена, щоб допомогти клієнтам Приватбанку подолати паперові гори документів, перевівши їх в електронний вигляд із ЕЦП.

"З самого початку цей проект задумувався як "соціальний". Ми його зробили не для заробітку, а щоб завдати ще один удар по цим нескінченним папірців. Після націоналізації банку "Папка" залишилася оформлена на мене (авторські права на програмний код і на торговельну марку), і я довго не міг зрозуміти, що з нею робити", - зазначив Дмитро Дубілет.

Враховуючи те, що подібні сервіси уже почали звлятися та набувати широкого пошилення, Дубілет вирішив зробити сервіс доступним для всіх.

"Будь-яка організація або приватна особа зможе завантажити код Папки та встановити на своїх серверах. Можна буде розфарбувати цей продукт в свої кольори, виставити в Інтернет під своїм брендом ... Загалом, робіть з ним, що хочете", - зазначив він.

При цьому він звернувся до державних органів та компаній швидше налагодити обмін електронними документами. Команда Дубілета із iGov готова допомогти встановити та налагодити роботу програмного забезпечення.

"Електронні документи - це не просто питання зручності. Якщо хоча б половина документів перейде в електронний вигляд, то позитивний економічний ефект для України вимірювався б відсотками ВВП", - прогнозує людина, яка фактично вивела Приватбанк у лідери з електронних сервісів, а зараз працює над тим, щоб наша країна стала вільною від паперового полону.