В Україні припинили діяльність 128 тисяч підприємців

18:05, 06.01.2017
В Україні припинили діяльність 128 тисяч підприємців

Підприємці стають в черги, щоб закрити ФОП. (Закон і бізнес.)

Приватні підприємці масово припиняють свою діяльність в Україні з кінця грудня 2016 року. Загальна кількість приватних підприємців зменшилася на 128,402 тисяч лише протягом двох тижнів.
 
Про це свідчать дані сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot , оприлюднені у п’ятницю. 
 
«З кінця грудня постійно знижується кількість зареєстрованих приватних підприємців.
27 грудня 2016 року Президент підписав зміни щодо роботи фізичних осіб-підприємців. З 1 січня 2017 року ФОПи другої та третьої групи будуть змушені платити єдиний соціальний внесок — 704 гривні на місяць, навіть якщо не мають доходу. Загальна кілкість підприємців впала на 128 402», - йдеться у повідомленні. 
 
 
Масове закриття ФОПів здійснюється в кожній області України. Найбільше у Київській (17176), Харьківській (12390) та Дніпропетровській (11196) областях.
 
Найчастіше закриваються підприємці роздрібної (43,3 тис.) та оптової (майже 9 тис.) торгівлі , складських (10,8 тис.) та транспортних послуг (понад 7 тис.).
 
 
Експерти сервісу прогнозують, що кількість зареєстрованих приватних підприємців знижуватиметься й надалі.
 
Згідно законодавчих змін щодо роботи фізичних осіб-підприємців, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.
 
Раніше підприємці, отримавши прибутки у певному періоді, сплачували 5% податок та Єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.
 
Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття так званих «сплячих» ФОПів людьми, які використовували їх не постійно.