Кім Чен Ин вперше зустрівся із делегацією Південної Кореї

10:02, 06.03.2018
Кім Чен Ин вперше зустрівся із делегацією Південної Кореї

Зустріч Кім Чен Ин на зустрічі із делегацією Південної Кореї (УНН)

Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин вперше зустрівся із делегацією із Південної Кореї. На зустрічі представників двох держав висловили готовність працювати над зниженням військової напруженості на Корейському півострові, а також обговорили можливість проведення саміту лідерів Північної та Південної Кореї.

Про це повідомляє УНН.

Кім Чен Ин "обмінявся думками з проблем зниження гострої військової напруженості на Корейському півострові, активізації діалогу і різнобічних контактів, співпраці та обмінів", йдеться у повідомленні.

Делегація також передала Кім Чен Ину лист від президента Південної Кореї Мун Чже Іна.

"Кім Чен Ин дізнався від південнокорейського спецпосланця про наміри президента Мун Чже Іна щодо саміту, після чого сторони обмінялися думками і досягли задовільного угоди", - пише корейське агентство KCNA.

Лідер КНДР "віддав важливі розпорядження у відповідних областях для негайної реалізації відповідних кроків", підкреслюється в повідомленні.

Агентство KCNA не уточнює, чи обговорювалася в ході зустрічі ракетна і ядерна програми КНДР. Інших подробиць не наводиться. Представники адміністрації Мун Чже Іна також поки не розголошують подробиці щодо переговорів, посилаючись на те, що ще не отримали детальний звіт про зустріч.

"Вищий керівник також провів глибокий обмін думками про питання пом’якшення гострої військової напруженості на Корейському півострові і активізації багатостороннього діалогу та контакту", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, провідні помічники президента Південної Кореї Мун Дже-іна в понеділок прилетіли до Північної Кореї для зустрічі з лідером республіки Кім Чен Іном. Візит має стати кроком в бік покращення міжкорейських відносин, а також допомогти розпочати діалог між КНДР та США.