Катрін Денев просить вибачення у жертв сексуального насильства

22:02, 15.01.2018
Катрін Денев просить вибачення у жертв сексуального насильства

Катрин Денев перепрошує у жертв насильства.

Французька актриса Катрін Денев вибачилася перед жертвами сексуального насильства, почуття яких могли бути ображені підписаним нею відкритим листом із засудженням кампанії проти домагань.

 

Звернення 74-річної актриси опубліковано на сайті видання Liberation, повідомляє ВВС у понеділок.

 

"Я віддаю належне усім жертвам цих огидних дій, які могли відчути себе ображеними листом, опублікованим Le Monde. У них і тільки в них я прошу вибачення", - заявила Денев.

 

Актриса зазначила, що в тому листі не було нічого, що виправдовувало б сексуальні домагання. "Інакше я б його не підписала", - підкреслила Денев.

 

Як відомо, в газеті Le Monde минулого тижня опубліковано листа, під яким підписалося близько 100 відомих письменників, актрис і науковців, у якому кампанія проти сексуальних домагань, що розгорнулася після низки гучних сексуальних скандалів, названа пуританством.

 

Підписанти також засудили хвилю "доносів" на чоловіків. Зокрема, в листі говорилося, що "чоловіки були змушені відмовитися від своєї роботи тільки через те, що торкнулися чийогось коліна або спробували когось поцілувати". Автори пишуть, що такий підхід до проблеми допускає ставлення суспільства до жінки як до слабкої істоти, одвічної жертви.

 

Це звернення породило велику дискусію у Франції. Зокрема, група з близько 30 феміністок випустила заяву із обвинуваченням Денев та інших підписанток у спробі зам'яти скандали, породжені справою щодо обвинуваченого в насильстві відомого голлівудського продюсера Харві Вайнштейна, і в повній зневазі до жертв сексуального насильства.

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні 2017 року в США цілий ряд актрис, у тому числі Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу, звинуватили Вайнштейна в сексуальних домаганнях, після чого того було звільнено із заснованої ним компанії і виключено з цілого ряду професійних співтовариств.