Apple вибачився за сповільнення роботи старих Iphone через загрозу судових позовів

09:56, 29.12.2017
Apple вибачився за сповільнення роботи старих Iphone через загрозу судових позовів

Користувачі старих Айфонів купували нові моделі, бо думали, що попередні моде погано працюють через старі процесори, а не програмне забезпечення (фото із відкритих джерел)

Компанія Apple принесла вибачення користувачам старих моделей іРhone за сповільнення роботи після того, як у США проти компанії подали 8 судових позовів.

Про це інформує "Голос Америки".

Минуло тижня компанія вперше визнала, що оновлення операційної системи iOS для iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE та iPhone 7 містили функцію "згладжування" надходження енергії від батарей, які охололи, мають значний вік або низький заряд.

У компанії стверджували, що без такої корекції, телефони несподівано вимикались би через закладений у них запобіжник, створений, щоб не допустити зламу компонентів.

Зізнання послідувало за висновками компанії Primate Labs про те, що зміни у роботі смартфонів Apple, на які скаржились споживачі, викликані програмним забезпечення смартфонів.

"Якщо виявиться, що користувачі могли би просто замінити батарею, а не купували б новий iPhone, якби знали про реальну природу апдейтів операційної системи від Apple - можливо з'являться кращі підстави говорити про введення покупців в оману чи шахрайство з боку Apple", - прокоментував ситуацію Рорі Ван Лоо, професор Бостонського університету, який спеціалізується на законодавстві щодо прав споживача у царині технологій.

Серед заходів, які компанія Apple пропонує для користувачів - зниження ціни на заміну акумуляторів та внесення змін до програмного забезпечення, яке показує стан роботи батареє смартфонів.