В Індії визнали небезпечною хворобою пристрасть до селфі

16:03, 16.12.2017
В Індії визнали небезпечною хворобою пристрасть до селфі

Тривожним дзвіночком є тенденція, коли людина робить селфі до трьох разів на день.

Непереборне бажання робити селфі й викладати їх у соцмережах є психічним  захворюванням на думку психологів Індії.

 

Відповідне дослідження індійських психологів було опубліковане в журналі International Journal of Mental Health and Addiction.

 

Термін "селфітіс" уперше з'явився в повідомленні на сайті вигаданих новин, проте тепер дослідники дійшли висновку, що пристрасть до селфі дійсно можна вважати хворобою.

 

Використовуючи дані, зібрані при роботі з групою з 200 учасників, вони розробили шкалу, за якою можна оцінити тягу людини робити селфі від 1 до 100. Далі вони протестували її на 400 добровольцях.

 

Тест на залежність від селфі включає 20 тверджень на кшталт "Я почуваю себе популярнішим, коли викладаю селфі" і "Коли я не викладаю селфі, я почуваю себе відірваним від своїх однолітків".

 

Небезпечною стадією розладу автори роботи вважають випадки, коли людина робить селфі до трьох разів на день, але не публікує їх в соцмережах. Після того, як людина починає публікувати селфі, настає гостра фаза захворювання.

 

І, нарешті, хронічний селфітіс - цей стан, при якому людина відчуває неконтрольовану потребу постійно публікувати селфі і робить це більше шести разів на день.

 

Типовий пацієнт з селфітіс- це людина, що прагне притягнути до себе увагу, страждає від невпевненості в собі. Вона сподівається, що публікація селфі дозволить їй поліпшити своє соціальне положення і відчути себе частиною колективу.

 

Учені сподіваються, що визнання тяги до селфі реальним захворюванням дасть змогу краще досліджувати це відхилення і знайти способи допомогти тим, хто страждають від нього.