Дональда Трампа 19 жінок звинуватили у сексуальних домаганнях

14:40, 13.12.2017
Дональда Трампа 19 жінок звинуватили у сексуальних домаганнях

Дональд Трамп заснував конкурс крас "Міс Всесвіт" (ЕPA/UPG)

У США 19 жінок звинуватили Дональда Трампа у сексуальних домаганнях. Вони стверджують, що Дональд Трамп неодноразово вчиняв дії, які вони назвали сексуальними домаганнями, до того, як стати президентом США.

Як повідомляє "Голос Америки", жінки розповіли про випадки сексуальних домагань з боку Дональда Трампа на каналі NBC.

Одна із жінок, Рейчел Крук, попросила Конгрес розслідувати випадки неприйнятної сексуальної поведінки президента Дональда Трампа. Вона наголосила, що звинувачення у сексуальних домаганнях стоять над політикою, тому що до Харві Ванштейна, що до Дональда трампа, що до будь-якого чоловіка має бути рівне ставлення.

Учасниця конкурсу "Міс Америка" Саманта Голві розповідає, що Дональд Трамп заходив за лаштунки конкурсу, де переодягалися дівчата, і дивився на них, як на свою власність.

Джессіка Лідс розказала, що Дональд Трамп без її згоди цілував та торкався руками різних частин тіла жінки. Вона стверджує, що нічого не казала, аби спровокувати непристойну поведінку Трампа.

Дональд Трамп звинувачення у сексуальних домаганнях відкидає.

"Не дивлячись на тисячі годин і мільйони доларів, витрачених даремно, демократи не змогли довести факт змови з Росією, і ось тепер вони перейшли до брехливих звинувачень і сфабрикованих розповідей про жінок, яких я не знаю і ніколи не зустрічав. Фейкові новини!" - написав Дональд Трамп в Twitter.

Він відреагував на звинувачення після того, як у понеділок, 11 грудня, 56 членів Палати представників від Демократичної партії направили лист конгресмену-республіканцеві Трею Гауді і демократу Елайджі Каммінгсу з комітету з нагляду і урядових реформ.

"Як мінімум 17 жінок публічно звинувачують президента в сексуальних домаганнях... Американський народ заслуговує повноцінного розслідування цих звинувачень. Власні заяви президента, схоже, підкріплюють ці звинувачення... він вважає себе вправі продовжувати таку поведінку щодо жінок", - говорилося в листі.

Автори листа також запропонували президенту надати суду докази на свій захист. Крім того, сенатор Кірстен Джіллібранд і ще троє сенаторів закликали Трампа піти у відставку в зв'язку з цими звинуваченнями.