Зарема Умерова із Бахчисараю зібрала 140 кілограм монет, щоб сплатити штраф за проукраїнські пости в соцмережах

18:05, 14.09.2017
Зарема Умерова із Бахчисараю зібрала 140 кілограм монет, щоб сплатити штраф за проукраїнські пости в соцмережах

Судові виконавці в Бахчисараї отримали від активістів свій "Форт Буаяр" (скріншот відео)

Зарема Умерова, якій суд в окупованому Криму призначив штраф у 300 тисяч рублів (близько 136 тисяч гривень) за невизнання анексії півострова, сплатила його монетами по 10 рублів, загальна вага яких склала приблизно 140 кілограм.

Відео того, як розгублені судові виконавці у Бахчисараї міркують над тим, як перерахувати декілька відер грошей, опублікував Сервер Мустафаєв у Facebook.

"Мене за що мучите? Скільки років мені це рахувати?", - запитує в Зареми Умерової судовий виконавець.

Після цього він намагається домовитися із банком, щоб перерахувати монети на спеціальному апараті, але йому телефоном повідомляють, що ця послуга буде коштувати 600 рублів.

Він пропонує заремі Умеровій "доплатити", але вона відмовляється, аргументуючи це тим, що сплачувати щось додатково вона не буде, тим більше її банківські рахунки заблоковані.

Врешті судовий пристав із допомогою колег перерахував вручну 140 кілограм монет та видав Заремі Умеровій квитанції про сплату штрафу. 

Активісти, які збирали монети номіналом у 10 рублів стверджують, що така акція має продемонструвати згутрованість та підтримку тих, кого суди в Криму штрафують за проукраїнську позицію.