На Тернопільщині встановили пам’ятник Козі (фото)

18:01, 13.08.2017
На Тернопільщині встановили пам’ятник Козі (фото)

Макет Кози авторства Дмитра Пилип'яка втілив у життя коваль Віталій Комонько.

Пам’ятник Козі відкрили в рамках Другого фольклорно-мистецького фестивалю «КозаФест» у селищі Козова Тернопільської області в неділю.

 

Про це йдеться на сторінці фестивалю «КозаФест» у Facebook.

 

«Ми попередньо оголосили конкурс на встановлення такого оригінального пам’ятника, який відкрили сьогодні. Металева коза - символ нашого міста, центральна фігура на майдані, де відбувається таке незвичне свято. Зрештою, все, що побачать тут жителі селища та гості фестивалю, стосується саме кози», - сказав Козівський селищний голова Ярослав Адамів.

 

 

У селищі вважають, що скульптура стане родзинкою Козови.

 

У програмі свята – козяче дефіле (так званий парад кіз), підсумки фотоконкурсу на краще селфі з козою, тематична вікторина, виставка кращих порід кіз, спілкування із фермерами, які тримають козині господарства.

 

                                     Мешканці Козова залюбки роблять селфі з козою. 

 

 

Також на фестивалі можна оглянути виставки листівок та марок із зображенням кіз, тематичну експозицію репродукцій.

 

 

Зазначимо, що конкурс на кращий макет майбутнього пам’ятника Козі оголосили в Козові ще у березні. У червні організатори фестивалю «КозаФест» оголосили переможця. Ним став тернопільський скульптор Дмитро Пилип’як.

 

Автор зобразив козу, яка стоїть біля каменю з написом «Там, де коза ходить – добре земля родить». На шиї у неї рухомий дзвіночок, а поряд – на ліхтарному стовпі встановлять покажчики відстані до інших населених пунктів, які пов’язані із цією твариною –  Козлова і Козівки.

 

Втіленням макету в життя займався коваль з селища Козлів Віталій Комонько.