Путін отримав від Шойгу фейкове відео про знищення терористів

15:12, 21.06.2017
Путін отримав від Шойгу фейкове відео про знищення терористів

Путін показує Стоуну фейкове відео від Шойгу.

Фейковий відеозапис з авіаударами по терористам, який президент Росії Володимир Путін показав режисерові Оліверу Стоуну, йому передав міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

 

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у середу.

 

"Можу підтвердити, це дійсно матеріали нашого міністерства оборони. Це частина доповіді президенту, міністр оборони давав це президенту", - сказав Пєсков.

 

Напередодні стало відомо, що Путін показав режисеру Стоуну, що зняв серіал про господаря Кремля, відео про те, як начебто російська авіація обстрілює Сирію і знищує терористів. Цей епізод є у фільмі Стоуна.

 

Насправді, на відео, показано, як американський вертоліт "Апач" атакує талібів у Афганістані. Дослідницька організація CIT порівняла кадри відео, показаного Стоуну, з кадрами з "Апача", і дійшла висновку, що це одне і те саме відео.

 

 

Утім, керівництво Росії видало це відео за «власні успішні бойові дії» в Сирії.

 

«Тут зафіксовано роботу нашої авіації в Сирії», - каже Путін в третій серії серіалу "Путін".

 

При цьому, на американському відео, показаному Путіним під виглядом російського, накладені переговори пілотів російською мовою. Імовірно, як пише російське видання «Meduza», це переговори українських пілотів, які брали участь в бойових діях під Донецьком.