Спортсменам української збірної заборонили виступати в Росії (документ)

17:30, 14.03.2018
Спортсменам української збірної заборонили виступати в Росії (документ)

Збірна України на Олімпіаді (korrespondent.net)

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав наказ, відповідно до якого спортсменам усіх видів спорту Збірної України заборонено брати участь у замаганнях та тренувальних зборах на території Росії.

Про це повідомляє сайт Мінмолодьспорту.

Даний документ забороняє планувати та проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора та участь членів національних збірних команд України з видів спорту в усіх спортивних змаганнях, що проводяться на теренах РФ.

“Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”,- українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ”, - наголосив Ігор Жданов.

Також Міністр закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА:

“Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту!”



Нагадаємо, збірна України з біатлону бойкотуватиме змагання етупу Кубка світу в Росії.