Олександр Хижняк визнаний найкращим боксером світу в 2017 році

18:46, 02.02.2018
Олександр Хижняк визнаний найкращим боксером світу в 2017 році

Олександр Хижняк під час нагородження у Сочі. (Фото Федерації боксу України)

Міжнародна боксерська Асоціація визнала українця Олександра Хижняка найкращим боксером світу 2017 року незалежно від вагових категорій.

 

Про це повідомляє Федерація боксу України у п’ятницю.

 

За результатами виступів у минулому році Хижняк виграв усі можливі золоті нагороди на провідних боксерських стартах. Спочатку українець став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а після — здобув титул найкращого боксера на чемпіонаті Європи у Харкові та золото світової першості у Гамбурзі.

 

Нагородження Олександра Хижняка відбулось в рамках Всесвітнього боксерського форуму в Сочі, на якому присутні керівництво Міжнародної боксерської Асоціації, президенти усіх професіональних боксерських організацій та провідні спортсмени, функціонери та діячі боксу.

 

Востаннє таку нагороду боксер з України отримував у 2011 році. Тоді найкращим боксером світу став Олександр Усик — чинний чемпіон за версіями WBA та WBC.

 

«Подібні нагороди є неабияким стимулом для того, щоб ще з більшою мотивацією працювати задля здобуття нових вершин. Моя головна мета – нагорода Олімпійських ігор і зроблю все від себе можливе аби якомога краще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу 2019 року та здобути перепустку на Олімпіаду Токіо-2020», — сказав Хижняк. При цьому, наш спортсмен виголосив цю промову українською. 

 

22-річний Олександр Хижняк має титули чемпіона світу, чемпіона Європи, чемпіона світу серед молоді, він також був бронзовим призером Європейських ігор. Виступає в боксі у середній вазі.

 

Раніше Хижняк встановив рекорд України з найбільшою кількістю нагород за 330 днів.