Віті Семеренко хотіли підсипати допінг на Олімпіаді в Сочі

10:20, 03.12.2017
Віті Семеренко хотіли підсипати допінг на Олімпіаді в Сочі

(Фото: Facebook Біатлон України)

Колишній заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних напередодні Олімпіади в Сочі просив вчених у лабораторії зіпсувати допінг-пробу української біатлоністки Віти Семеренко. Про це повідомив екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков в інтерв'ю газеті The New York Times.
 
Проте Родченков відмовився виконувати прохання колишнього заступника міністра спорту.
 
"Це стосувалося українських біатлоністок, які становили найбільш серйозну загрозу для російської естафетної команди під час Ігор в Сочі. Нагорних був особливо стурбований цим. Було прохання зробити брудним зразок Віти Семеренко. Але я не міг так вчинити з невинної спортсменкою. За час своєї роботи я міняв чимало позитивних допінг-проб на чисті, але не навпаки", - наводить слова Родченкова видання.
 
Свою відмову Родченков пояснив Нагорних тим, що буде помітно, що препарат підсипав в сечу, а не застосовувався людиною.
 
Нагадаємоо, 27 листопада Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував п'ятьох російських спортсменів, які брали участь в Сочі-2014. Визнані винними в порушенні антидопінгових правил і довічно дискваліфіковані скелетоніст Сергій Чудінов, бобслеїсти Дмитро Труненков і Олексій Негодайло, біатлоністки Яна Романова та Ольга Вілухіна.
 
Срібна медаль Вілухіної в спринті дістанеться Віті Семеренко, яка в тій гонці фінішувала третьою. Нагадаємо, Україна на Олімпіаді в Сочі завоювала дві медалі – крім індивідуальної нагороди Семеренко було ще командне "золото" біатлоністок в естафеті.