Марія Музичук пропустила чемпіонат Європи через борги Мінмолодьспорту

13:52, 12.11.2017
Марія Музичук пропустила чемпіонат Європи через борги Мінмолодьспорту

Міністерство молоді та спорту досі має борг перед Марією за матч проти китаянки Хоу Іфань (Фото: Philippe Dornbusch Facebook)

Шахістка Марія Музичук зі Львова пропустила командний чемпіонат Європи з шахів через борги міністерства молоді та спорту України. Про це під час прес-конференції заявила мама та тренер спортсменки Наталя Музичук.
 
«Міністерство молоді та спорту України має борг перед Марією за матч проти китаянки Хоу Іфань, який відбувся у Львові. Якщо відверто, ми уже готові закрити очі на цей борг, тільки хочемо іншого відношення до нас. Якщо в інших видах спорту, які не так прославляють Україну, як шахи, чиновники знаходять можливості покращити умови, то у шахах ситуація не найкраща. Марія й надалі буде грати за збірну України, однак ми хочемо, щоб нашим спортсменам створили належні умови для підготовки. Не вкладається в голову те, що на чемпіонат світу в Сочі Марія їздила за власні кошти, а після перемоги на ньому отримала премію лише 25 тисяч гривень», - сказала Наталя Музичук.
 
Для прикладу вона також навела історію сестри Марії Музичук - Анни - яка летіла на Чемпіонат світу в Іран, оплативши самостійно квиток в одну сторону.