Гімнастка Тетяна Гуцу розповіла про зґвалтування олімпійцем Віталієм Щербо

18:35, 18.10.2017
Гімнастка Тетяна Гуцу розповіла про зґвалтування олімпійцем Віталієм Щербо

(Фото з ФБ-сторінки Тетяни Гуцу)

Знаменита українська гімнастка Тетяна Гуцу заявила, що її згвалтував партнер по збірній СРСР, олімпійський чемпіон Віталій Щербо під час змагань у Штутгарті у 1991 році.

 

Про це пані олімпійська чемпіонка Тетяна Гуцу написала у своєму Facebook.

 

За її словами, її колеги - Тетяна Торопова і Рустам Шаріпов були свідками інциденту, але ніяк не завадили згвалтуванню.

 

«Мені знадобилося 27 років, щоб зважитися. Тетяна Торопова, я вважала тебе своєю подругою, спасибі тобі, що тобі не вистачило сміливості, коли це було потрібно, і не постояла за мене і не поборолася за права жінок в такій жахливій ситуації. Ні, так ні. Ти була там і все чула, але не зробила нічого для того, щоб захистити мене», - написала Тетяна Гуцу.

 

Вона також «подякувала» іншому свідку згвалтування: «Рустам Шаріпов, спасибі тобі. Ти був відмінним другом для свого товариша і не захистив мене, 15-річну дівчину».

 

Гімнастка назвала прізвище свого кривдника: «Той, хто згвалтував мене в Штуттгарті в 1991 році - Віталій Щербо. Монстр, який тримав мене в тюрмі страху так багато років. Знаю, що ти спробуєш захистити себе. Але мої докази набагато сильніше твоїх слів. Зараз я сильніше, ніж тоді. Ти мене більше не зламаєш. Це моя історія попелюшки».

 

Нагадаємо, що Тетяна Гуцу стала дворазовою олімпійською чемпіонкою в 1992 році в Барселоні в складі збірної СНД. Пізніше, вже в складі збірної України, вона стала триразовою чемпіонкою Європи.

 

 

Тетяна Гуцу народилася в Одесі, але в 1993 році виїхала до США, де зараз працює тренером, очолюючи свою власну академію гімнастики.

 

Віталій Щербо на Олімпіаді-1992 в Барселоні завоював 6 золотих медалей. Пізніше він також переїхав в США і зараз живе в Лос-Анджелесі.