Українська команда перемогла на чемпіонаті Європи із боксу

10:40, 25.06.2017
Українська команда перемогла на чемпіонаті Європи із боксу

Українські боксери стали лідерами на чемпіонаті Європи (UkrainianBoxingFederation)

Три золоті медалі, одна срібна та дві бронзові здобули українські спортсмени на чемпіонаті Європи із боксу, що пройшову у Харкові.

Континентальними переможцями стали Юрій Шестак, Олександр Хижняк і Віктор Вихрист. Титул віце-чемпіона на рахунку Миколи Буценка. Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов стали бронзовими призерами напередодні.

У спортсменів збірної України найбільша кількість золотих медалей на турнірі. Вони обійшли росіян і британців.

Юрій Шестак у фіналі турніру переміг Габіла Мамедова з Росії з результатом 4:1 на користь українця.

Олександр Хижняк у фіналі українець просто знищив свого суперника - Камрана Шахсуварли з Азербайджану. Його перемога за очками була беззаперечна - 5:0.

Поєдинок Віктора Вихриста і Едварда Кларка з Англії був надзвичайно вдалим для українця. рахунок поєдинку : на користь Віктора Вихриста, який теж став чемпіоном Європи.

Микола Буценко у фіналі поступився англійцю Пітеру МакГрейлу. Він поступився супернику з мінімальним відривом, матч завершився з рахунком 3:2 на користь МакГрейла.

Українці Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов отримали бронзові медалі у вагових категоріях до 52 кг. та до 69 кг.

Таким чином, збірна України стала першою у медальному заліку чемпіонату Європи. В активі українців три золота, одне срібло та дві бронзи.

Друге місце зайняли росіяни (2-2-1), трійку кращих замкнули англійці (1-6-1).

Президент України привітав боксерів із перемогою.

"Збірна України з боксу перемогла на чемпіонаті Європи, який відбувся у Харкові. Вітаю золотих медалістів - Юрія Шестака, Віктора Вихриста, Олександра Хижняка. Дякую Харківській ОДА і Федерації боксу за блискучу організацію турніру", - написав у Facebook Петро Порошенко.