У Києві стартував Чемпіонат світу з хокею

15:21, 22.04.2017
У Києві стартував Чемпіонат світу з хокею

Хокейне містечко перед Палацом спорту.

Чемпіонат світу з хокею із шайбою у дивізіоні ІА урочисто стартував у Палаці спорту в Києві у суботу. Перший поєдинок чемпіонату, в якому національна збірна України зустрічається з командою Угорщини, розпочався о 13.30 за київським часом.

 

У суботу пройдуть ще два матчі: о 17.00 на майданчик вийдуть збірні Республіки Корея та Польщі, а о 20.30 - Австрії та Казахстану.

 

Голова оргкомітету змагань, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко побажав успіхів усім учасникам турніру під час церемонії урочистого відкриття чемпіонату, ігри якого триватимуть з 22 по 28 квітня.

 

"Для України велика честь проводити чемпіонат світу. Наша країна - велика хокейна держава, яка має мільйони хокейних уболівальників. Бажаю великих успіхів всім учасникам цього спортивного форуму", - сказав пан Кириленко.

 

На київському льоду гратимуть національні команди України, Австрії, Угорщини, Польщі, Казахстану та Республіки Корея. Дві кращі збірні потраплять до еліти світового хокею: отримають право у 2018 році в Данії грати в когорті з провідними збірними планети на чолі з родоначальниками хокею і чинними чемпіонами світу канадцями.

 

Нагадаємо, що Україна залишила ТОП-дивізіон світового хокею ще в 2007 році.

 

Збірні Австрії, Польщі та Республіки Корея в минулому році також виступали у дивізіоні ІА, а ось команди Казахстану та Угорщини торік вилетіли з елітного дивізіону і тепер знову боротимуться за право повернутися у ТОП-16 хокейних команд світу.