Ганна Різатдінова здобула бронзу з художньої гімнастики (фото)

00:54, 21.08.2016
Ганна Різатдінова здобула бронзу з художньої гімнастики (фото)

Ганна Різатдінова.

23-річна уродженка Сімферополя Ганна Різатдінова в індивідуальному багатоборстві з  художньої гімнастики здобула для України четверту бронзову нагороду у Ріо в ніч на неділю. Загалом в активі українських спортсменів 10 медалей.

 

В індивідуальній абсолютній першості українка отримала 73.583 бали й пропустила вперед тільки представниць Росії - Маргаріту Мамун (76.483 балів) і Яну Кудрявцеву (75.608).

 

Зокрема, Різатдінова отримала 18,200 - за вправу з обручем, 18,450 - з м'ячем, 18,450 - з булавами та 18,483 - зі стрічкою.

 

І якщо золото Мамун не викликає сумнівів, то з Кудрявцевою Різатдінова змагалася на рівних. У вправах з булавами Яна припустилася відразу кількох серйозних помилок.

 

Однак в інших видах судді вбачали серйозну перевагу саме росіянки над українкою. Ганні не поставили жодного разу більше 18.5, а от Кудрявцеву тричі оцінювали у більш, ніж 19.2 бала.

 

 

Зазначимо, що на сім десятих бала Ганна зуміла випередити представницю Кореї Сон Йон Чже.

 

Головний олімпієць України Сергій Бубка одним із перших привітав Анну Різатдінову та тренерський склад збірної з блискучим виступом, відзначивши високу майстерність спортсменки та побажавши нових звершень та перемог!

 

 

«Безумовно, був тягар відповідальності. Після Олімпійських ігор Лондона, коли почалося нове чотириріччя, готуючись до нових Ігор, як перший номер команди, я розуміла, що повинна здобути медаль. Я зробила для цього максимум. Зараз віддала все, що можна - і час, і сили, і емоції», - сказала Ганна після церемонії нагородження.

 

Гімнастка Різатдінова подякувала всій країні, яка за неї вболівала.

 

«Я відчувала, що Україна була сьогодні зі мною до останньої вправи. Коли виходила на останній вид – вправу зі стрічкою, я розуміла, що в принципі можу бути третьою. Але у нас такий підступний вид спорту, якби я допустила хоч одну помилку – «бронзи» не було б. Довірилася Богові, робив свою роботу і слава Богу, що вийшло!», - каже спортсменка. 

 

Ганна Різатдінова родом з Криму. У своїх інтерв’ю вона заявляла, що після російської анексії Криму, яку вона не визнає, більше не їздить додому в Сімферополь. Живе й тренується в Києві в Школі Дерюгіних.

 

Різатдінова виконала номер під пісню Джамали «1944» на гала-концерті гімнасток із різних країн світу у рамках Олімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро в Бразилії, який відбувся в четвер.

 

За тиждень до відльоту збірної України з художньої гімнастики до Ріо-де-Жанейро Ганна Різатдінова побачилася з Джамалою. Продюсери співачки дали згоду на використання пісні «1944» у номері спортсменки.

 

 

 Досі найвищим досягненням Ганни було «золото» у вправах з обручем чемпіонату світу 2013 року, який проходив у Києві, та два «срібла» Європейських ігор-2015 в Баку. На решті змагань високого рівня арбітри не пропускають українку поперед гімнасток із Росії.

 

Нагадаємо, що у суботу, 20 серпня бронзові медалі дісталися Дмитру Янчуку та Тарасу Міщуку у веслуванні на каное.