Збірна Ісландії разом із фанатами вражаюче відсвяткувала перемогу над Англією (відео)

11:07, 28.06.2016
Збірна Ісландії разом із фанатами вражаюче відсвяткувала перемогу над Англією (відео)

Збірна Ісландії з футболу 27 червня сенсаційно вибила Англію з Євро-2016: «вікінги» обіграли «трьох левів» у 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу і пройшли до чвертьфіналу.

 

Зустріч відбулася на стадіоні "Альянц Рів'єра" у Ніцці і завершилася з рахунком 2:1. На 4-й хвилині форвард "трьох левів" Вейн Руні реалізував пенальті і вивів англійців вперед. Дві хвилини потому Рагнар Сігурдссон відновив рівновагу. Переможний м'яч на 18-й хвилині записав на свій рахунок Колбейнн Сігторссон.

 

Таким чином, команда Ісландії стала останнім чвертьфіналістом Євро-2016, де зіграє з господарями турніру – французами, 3 липня на стадіоні "Стад де Франс" в Сен-Дені.

 

Відтак збірна Ісландії залишається єдиною національною командою в історії, що жодного разу не програла на Чемпіонаті Європи: в її активі по 2 перемоги і нічиї. І це не зважаючи на те, що на цьому чемпіонаті континенту вона є дебютантом, який став справжньою сенсацією.

 

Відзначимо, що ісландський голкіпер Ханнес Тоур Хальдоурсон здійснив на першості континенту вже 22 сейви – найкращий результат на ЧЄ-2016 станом на сьогодні.

 

Але збірна Ісландії прославилася на Євро-2016 не лише гарною грою та сенсаційними результатами, але й підтримкою вболівальників. Згідно статистики, підтримати національну збірну до Франції поїхало приблизно 15% населення Ісландії (загалом в країні мешкає 330 тис. осіб).

 

Учора, після перемоги над англійцями, гравці збірної Ісландії разом із фанатами фантастично вітали один одного своєрідним бойовим гаслом переможців.