Під варту взяли жителя Золотоноші, який вихваляв окупантів

15.05.2024
Під варту взяли жителя Золотоноші, який вихваляв окупантів

До золотоніського прихильника рашизму прийшли з СБУ. (Фото надане управлінням СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині повідомили про підозру та взяли під варту підприємця із Золотоніського району, який поширював кремлівську пропаганду. 
 
Як розповіли «УМ» в управлінні СБУ в Черкаській області, черговий прихильник рашизму публічно виправдовував збройну агресію рф проти України і поширював пропагандистські матеріали на особистій сторінці в соцмережі. 
 
«Він виступав на підтримку окупації Криму та частини територій сходу України, стверджував, що Одеса і Миколаїв — «історично російські міста», розганяв у соцмережах фейки про «насильницьку українізацію» та утиски російськомовного населення, виправдовував ведення агресивної війни рф проти України, називав це «спеціальною воєнною операцією», — розповідають у спецслужбі.
 
І уточнюють, кремлівську пропаганду він репостив з російських соцмереж. Під час обшуку за місцем проживання проросійського інтернет-агітатора співробітники Служби безпеки виявили мобільні телефони з доказами поширення ворожої пропаганди.
 
Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
 
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення. 
 
Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.