Депутат з Естонії Крісто Енн Вага приїхав на велосипеді з Таллінна до Києва заради ЗСУ

19:35, 02.05.2024
Депутат з Естонії Крісто Енн Вага приїхав на велосипеді з Таллінна до Києва заради ЗСУ

Крісто Енн Вага доїхав на велосипеді до Києва. (twitter.com/kristovaga)

Депутат парламенту Естонії, член комісії з державної оборони Рійгікогу і парламентської групи «Україна-Естонія» Крісто Енн Вага проїхав на велосипеді чималу відстань з Таллінна до Києва.

 

Мета подорожі: збір коштів на потреби Збройних Сил України. До Києва обранець доїхав у четвер, 2 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це Крісто Енн Вага повідомив у соцмережі Х.

 

Зокрема, політик опублікував світлини, зроблені на в’ізді до Києва та на Майдані Незалежності. І додав, що "зробив це".

 

За його словами, він також хотів показати, що російсько-українська війна "триває лише на відстані велосипедної поїздки".

 

"Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велосипедної поїздки, і щоб висловити підтримку захисникам", - написавпан  Вага.

 

 

Естонський обранець подякував всім, хто підтримував його під час цієї мандрівки та тим, хто вже зробив пожертви для підтримки ЗСУ.

 

Зауважимо, що фінансові пожертви збирають спільно з організацією NAFO для придбання необхідних повнопривідних автомобілів і FPV-дронів для Сил оборони України. Відомо, що зібрано вже близько 30 тисяч євро. Зазначена ціль збору – 50 тисяч євро.

 

Як повідомляла «УМ», раніше 70-річний французький лікар Карім Лунісі подолав велосипедом понад 4 тисячі кілометрів з Франції до України, щоб зібрати кошти на генератори та аптечки для українців.