«Слуга» отримав підозру: нардеп Клочко непосильною працею «заробив» 11 мільйонів

15:07, 02.05.2024
«Слуга» отримав підозру: нардеп Клочко непосильною працею «заробив» 11 мільйонів

Правоохоронці повідомили про підозру нардепу від «Слуги народу» Андрію Клочку за незаконне збагачення (має п’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes). (Фото з відкритих джерел)

Про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн повідомлено чинному народному депутату.

 

Як інформує УМ, про це 2 травня повідомили на сайті Національного антикорупційного бюро.

 

За даними слідства, у 2020-2021 рр. народний депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz.

 

Різниця між вартістю придбаного майна та коштами депутата становила 11 млн грн, зауважують правоохоронці.

 

Аби приховати наявність майна, парламентарій оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

 

Дії підозрюваногокваліфіковано за ст. 368-5 КК України.

 

У НАБУ зауважили, що викриття злочину відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

За даними ЗМІ, йдеться про народного депутата від “Слуги народу” Андрія Клочка.

 

Нещодавно Національне антикорупційне бюро висунуло звинувачення ексголові аграрного комітету Верховної Ради - чинному міністру в заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

 

Як повідомляла УМ, Шило за 30 мільйонів: суд взяв під варту ексрадника ОП.